Šta je Minecraft Marketplace?

Minecraft igrači koji igraju na Bedrock i Pocket verzijama su sigurno primetili Store/Shop dugme u glavnom meniju igre koje vodi do dela koje se zove Minecraft Marketplace, odnosno Minecraft tržište.

Minecraft Market place je prostor koji su kreirali Microsoft i Mojang, i služi za preuzimanje sadržaja iz zajednice i licenciranog sadržaja, uključujući mape, izgled igrača (skin) i teksture. Valuta koja se koristi za ova preuzimanja je Minecoins, koja se može kupiti direktno pravim novcem.

Sadržaj može biti vredan, jer igrači Bedrock i Pocket verzija mogu koristiti ovaj prostor za kupovinu nekih zaista inovativnih i zabavnih stvari.

Jedna od najboljih stvari u vezi sa Minecraft Marketplace je to što deo zarade od svakog preuzimanja ide kreatorima tih sadržaja, a koji su i sami Minecraft igrači.

Dostupan je i licenciran sadržaj koji uključuje popularne franšize poput Star Wars, Sonic the Hedgehog, Mass Effect, Jurassic World i čak i sportske lige kao što su Major League Baseball.
Osim skinova i mapa, igrači mogu pronaći i pakete sa teksturama, Adventure Mode mape, mini-igre, pa čak i specijalne Survival Mode spawn tačke koje mogu staviti igrače pred veći izazov ili im pružiti lakši početak igre.

Ovaj preuzeti sadržaj se može koristiti i u singleplayer i u multiplayer svetovima, mada postoji nekoliko ograničenja koji se odnose na platforne i licencirani sadržaj (npr. neki Super Mario sadržaj je dostupan samo za Bedrock verziju za Nintendo Switch).

Što se tiče Minecoins valute, igrači mogu kupiti valutu u različitim paketima. Trenutne cene za Minecoins su sledeće:

  • 320 Minecoins – $1.99 USD
  • 1,020 Minecoins – $5.99 USD – 210 din.
  • 1,720 Minecoins – $9.99 USD – 1040 din
  • 1,980 Minecoins – $10.99 USD – 1150 din.
  • 3,500 Minecoins – $19.99 USD – 2080 din.
  • 8,800 Minecoins – $49.99 USD – 5200 din.

Na PlayStation 4 konzoli, Minecoins valuta je zamenjena Tokens valutom – svetloplavom valutom sa PlayStation temom koja se ne može preneti na način na koji to može da se radi sa Minecoins valutom. Uglavnom se koristi i funkconiše na isti način kao i Minecoins, samo što je eksluzivna za PlayStation i ne može se koristiti na drugim platformama.
Ovo verovatno ima veze sa tim da sa svaka konzola ima nezavisna sredstva za rad kada su u pitanju mikrotransakcije i licencirani sadržaj, slično kao što je i neki Nintendo Switch sadržaj onemogućen za verzije koje su kompatibilne sa više platformi.

Igrači bi trebalo da imaju sve ovo na umu pre same kupovine valute ili preuzimanja određenog sadržaja koji možda nije primenljiv na svim platformama.

Izvor: sportskeeda

Podeli objavu

Čitaj još