O nama

Minecraft.rs je svoj zanimljiv put započeo 2012. godine kao privatni Minecraft server sa dvadesetak mesta za igrače na kom se igrala mala grupa prijatelja, a koji su iz nedelje u nedelju dovodili svoje poznanike i time širili krug druženja. Nedugo potom, serveru su se pridružili i nepoznati igrači, koji su sasvim slučajno naišli na server, a ostali da igraju jer im se svidela prijatna atmosfera i opušten način rada i vođenja servera.

U tom trenutku server je imao više od stotinu igrača što je zahtevalo ozbiljniji pristup celoj priči. Talentovanim igračima prepušteno je vizuelno uređivanje koji su svojim zanimljivim građevinama ulepšali izgled našeg Minecraft sveta, dok se admin tim trudio da uvede zanimljivosti na server putem raznih mini-igara, uloga koje su imali pojedini igrači ali i pravila lepog i fer-plej ponašanja koja su svi poštovali.

Od male grupe ljudi koja tumara nepromenjenom prirodom i pokušava da preživi noć u svetu punom zombija i kripera, server Minecraft Srbija je postao velika družina koja vredno (g)radi i menja izgled svog virtuelnog sveta, smišlja nove igre i načine da doprinese poboljšanju zajednice, a ponekad i načine da zaobiđe postavljena pravila.

Nakon nekog vremena igrači su počeli da se zanimaju kako bi izgledalo kada bi oni sami imali svoj Minecraft server i raspitivali su se za tu mogućnost, što je dovelo do nove prekretnice u razvoju Minecraft.rs zajednice. U januaru 2013. godine osnovan je Minecraft.rs Hosting koji je u tom trenutku omogućio nekolicini igrača da osnuju svoje Minecraft servere pruživši im prostor na svojoj server mašini. Kako je broj zadovoljnih vlasnika bio sve veći a njihovi zahtevi u pogledu veličine servera rastao, Minecraft.rs je krajem 2013. godine promenio i povećao svoje kapacitete.

Početkom 2014. Minecraft.rs zatvara svoj server i posvećuje se usluživanju klijenata sa hostinga, a svoje nekadašnje igrače upućuje na nove servere u okviru Minecraft Hosting zajednice. Tokom ove dve godine usluženo je preko 100 korisnika od kojih su se neki zadovoljili malim privatnim serverima za uži krug prijatelja, dok su drugi želeli da se okušaju u vođenju većih zajednica kakva je u jednom trenutku bila Minecraft Srbija. Uz podršku Minecraft Srbija tima, uspešniji klijenti su proslavljali jubilarne datume vođenja svojih servera, među kojima su najpoznatiji bili Medieval Craft, Motika Craft, Bomicraft, WitherBoss, GameCube SMP i Serbia PVP serveri.

Promena preferencija i manjak interesovanja među igračima koja je usledila u narednim godinama dovela je do postepenog opadanja popularnosti Minecraft igre u Srbiji i regionu. Nakon višemesečog truda da održi pažnju korisnika i igrača na Minecraft svet, u septembru 2016. Minecraft Srbija nevoljno donosi odluku da prekine sa radom i pružanjem hosting usluga.

Tokom godina pauze, prvobitni tim Minecraft Srbija je sve vreme pratio vesti, dešavanja i promene u Minecraft univerzumu, a kad kod bi im privatne obaveze to dozvolile slobodno vreme bi provodili na privatnom serveru na kom se ponovo okupljala mala grupa prijatelja, zaljubljenika u kockasti svet.

Pogurani nostalgijom i insipirisani trenutnim dešavanjima u Minecraft svetu, odlučili smo da obnovimo dizajn sajta, vratimo stari i dodamo novi sadržaj, sa nadom da će se stari igrači i posetioci vratiti kroz vreme gledajući naše arhive, a neki novi članovi upoznati sa divnom istorijom koju smo stvorili kroz godine igranja i druženja.

Podeli objavu

Čitaj još