Istorija naše organizacije

Minecraft.rs je svoj zanimljiv put započeo 2012. godine kao jedan privatni Minecraft server sa dvadesetak mesta za igrače na kom je igrala mala grupa prijatelja, a koji su iz nedelje u nedelju dovodili svoje prijatelje da nam se pridruže i time širili krug druženja. Ubrzo su se serveru pridružili i "nepoznati" igrači koji su došli sasvim slučajno a ostali da igraju jer im se svidela prijatna atmosfera i naš opušten način rada i vođenja servera. U tom trenutku server je imao više od stotinu igrača što je zahtevalo ozbiljniji pristup celoj priči. Talentovanim igračima prepušteno je vizuelno uređivanje servera koji su svojim zanimljivim građevinama ulepšali izgled servera dok se admin tim trudio da uvede zanimljivosti na server putem raznih igara, uloga koje će imati pojedini igrači ali i pravila koja važe za sve igrače.

Od male grupe ljudi koja tumara nepromenjenom prirodom i pokušava da preživi noć u svetu punom zombija i kripera, server je postao velika družina koja vredno (g)radi i menja izgled servera, smišlja nove igre i načine da doprinese poboljšanju a ponekad i načine da zaobiđe postavljena pravila.
Nakon nekog vremena igrači su počeli da se zanimaju kako bi izgledalo kada bi oni sami imali svoj Minecraft server i raspitivali su se za tu mogućnost, što je dovelo do nove prekretnice u razvoju Minecraft.rs zajednice. U januaru 2013. godine osnovan je Minecraft.rs Hosting koji je u tom trenutku omogućio nekolicini igrača da osnuju svoje Minecraft servere pruživši im prostor na svojoj mašini. Kako je broj zadovoljnih vlasnika bio sve veći a njihovi zahtevi u pogledu veličine servera rastao, Minecraft.rs je krajem 2013. godine promenio i povećao svoje kapacitete.

Početkom 2014. Minecraft.rs zatvara svoj server i posvećuje se usluživanju klijenata sa hostinga a svoje nekadašnje igrače upućuje na nove servere u okviru Minecraft Hosting zajednice. Tokom ove dve godine usluženo je preko 100 korisnika od kojih su se neki zadovoljili malim privatnim serverima za uži krug prijatelja dok su drugi hteli da se okušaju u vođenju većih zajednica kakva je u jednom trenutku bila naša, Minecraft Srbija. Neki od klijenata su proslavili i godišnjicu svog postojanja uz našu podršku, a sredinom proleća nas očekuje drugi rođendan jednog od naših klijenata.

Osoblje

spacestorm
Hosting Administrator

Osnivač i vlasnik, jedini koji je imao priliku da razgovara sa Herobrinom

Lady_Sandra
Hosting Administrator

Desna ruka i siva eminencija, jedini strah joj uliva Enderman

LoLBree

Deo admin tima i tehničke podrške

Komentari naših korisnika