Minecraft zanimljivosti – 3. deo

Minecraft zanimljivosti - 3. deo
  • 22
    Nov

Minecraft zanimljivosti – 3. deo

Jedan posvećeni obožavalac je krenuo u “potragu bez kraja”

Da bi došli do ove virtuelne pustoši i videli ozbiljne probleme u kodiranju, igrači bi morali da prepešače ekstremnu razdaljinu, čak 12.000 kilometara. Ova oblast, koja nosi odgovarajuće ime, “Far Lands” (daleke zemlje) je nažalost izbačena iz prve sledeće verzije pa ako želite da doživite avanture koje snima Kurt J. Mac, morate instalirati 1.7.3 ili raniju verziju igre.

Avatar kreatora igre ima jedinstvenu osobinu
Sasvim odgovarajuće Person je zadržao specijalni trik za svog avatara. On je jedini stanovnik Minecraft sveta koji kada umre ispusti jabuku.

Person je stavio Minecraft na licitaciju putem Twitter mreže
Nakon što mu je dosadilo da sluša i gleda korporativnu politiku koja prati razvijanje video igre, Person je u junu 2014. godine objavio poruku nadajući se da će privući interesovanje nekog van kompanije ko će hteti da kupi njegove akcije u Mojangu.

Minecraft je najpopularnija igra na YouTube mreži
Istraživanje firmi Newzoo i Octoly pokazalo je da je u prvih pet meseci tekuće godine Minecraft bio prvi na listi Top 20 igara na YouTube mreži. Od ukupnog broja pregleda, u proseku 30-40% se odnosilo na Minecraft snimke, odnosno 2-4 milijarde pregleda, što je ovu igru postavilo na ubedljivo prvo mesto.

Prodato 5 miliona primeraka u 2014. godini
Iako je igra objavljena 2011. godine, interesovanje za nju ne opada, pa je tako do aprila 2013. zabeleženo 10 miliona prodatih primeraka. Godinu dana kasnije, taj broj je uvećan za 5 miliona i u aprilu 2014. godine ukupan broj prodatih primeraka je iznosio 15 miliona. Još jedna godina i još 5 miliona primeraka oslikavaju trenutno stanje igre, pa je u julu 2015. godine igra prešla brojku od 20 miliona.

Propustio si prethodne zanimljivosti?
Prvi deo možeš pročitati na Minecraft zanimljivosti 1, a drugi deo na Minecraft zanimljivosti 2.

Izvor:
Mental Floss, TechnoBuffalo, NewZoo, Develop

Podeli ovu objavu sa prijateljima...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Facebook komentari