Minecraft zanimljivosti – 2. deo

Minecraft zanimljivosti - 2. deo
  • 8
    Nov

Minecraft zanimljivosti – 2. deo

Kriper je nastao kao greška u kodiranju
Jedno od najčudnijih bića u igri je Kriper, naelektrisani predator koji proganja. Person nije hteo da napravi takvo čudovište već običnu svinju, ali je prilikom pravljenja koda slučajno zamenio brojke za visinu i dužinu i kao rezultat te greške imamo “monstruma” kog igrači sada poznaju i vole.

Enderman govori engleskim jezikom
Još jedno biće koje nas proganja u igri je Enderman. Iako je njegov govor gotovo nerazumljiv za ljudsko uvo, većina njegovih uzvika su zapravo engleske reči i fraze izgovorene unazad u nižem tonu. Da li ste uspeli da prepoznate neke od sledećih fraza “hiya”, “here”, “this way”, “forever”, “what’s up”?

Ghast koristi zvuke mačke koja spava
Svaki igrač prepoznaje piskavo prenemaganje koje ispušta Ghast, ali retko ko može da pogodi šta se krije iza tog zvuka. Muzički producent Daniel Rosenfeld je prvobitno planirao da koristi oglašavanje svoje mačke za zvuk ocelota, ali je prilikom iznenadnog buđenja mačke snimio zvuk koji se savršeno uklopio uz izgled plačljivog Ghasta.

Minecraft ima bitnu ulogu u jednoj švedskoj školi
2013. godine, “Viktor Rydberg” škola u Švedskoj je uvela Minecraft kao deo svog nastavnog plana i programa.
Više o ovome pročitajte na Minecraft kao nastavni predmet.

Minecraft ima još veću ulogu u Danskoj
Švedski sused, Danska, je u 2014. godini napravila kompletnu repliku svoje zemlje kako bi podigla interesovanje za geografske podatke.
Više o ovome pročitajte na Mapa Danske u Minecraftu.

Uprkos tvrdnjama da je beskonačna, igra ima svoje granice
2011. godine, Person je u svom blogu objasnio da mape nisu beskonačne i da se teren generiše, čuva i učitava u delovima od 16*16*128 blokova. Kada bi prešli razdaljinu koja odgovara četvrtini razdaljine od Zemlje do Sunca, učitavanje i čuvanje ovih delova bi počelo da briše prethodne kako bi napravilo dovojno mesta, što bi dovelo do čudnog ponašanja i izgleda Minecraft sveta.

Propustio si prethodne zanimljivosti? Pročitaj ih na Minecraft zanimljivosti 1.
Svideo ti se ovaj tekst i želiš da vidiš nastavak? Produži na Minecraft zanimljivosti 3.

Izvor:
Mental Floss, TechnoBuffalo, NewZoo, Develop

Podeli ovu objavu sa prijateljima...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Facebook komentari