Minecraft u Severnoj Irskoj

Minecraft u Severnoj Irskoj
  • 17
    Sep

Minecraft u Severnoj Irskoj

Početkom 2013. godine, Minecraft je postao deo redovnog nastavnog plana u jednoj školi u Švedskoj, a krajem iste godine Google je u saradnji sa kvantnim fizičarem Spiridonom Mihalakisom stvorio qCraft, verziju Minecrafta koja se koristi za učenje o kvantnoj mehanici.

Iako se Minecraft gotovo sramežljivo pojavio u nekoliko škola kao deo dečijeg obrazovanja, Severna Irska je prvi primer u kom cela regija omogućava prisustvo ove igre u svojim školama. Festival inovacija “CultureTECH” u saradnji sa Odeljenjem za kulturu, umetnost i razonodu (koje i finansira ovaj projekat) će svim školama u Severnoj Irskoj pokloniti kodove za besplatno preuzimanje MinecraftEdu verzije. Ovim projektom će MinecraftEdu biti omogućen u 200 škola, 30 biblioteka i udruženja, i nekoliko volonterskih organizacija, a očekuje se da ova inicijativa obuhvati 50.000 dece godišnje.

Severna-Irska-2MinecraftEdu je specijalna verzija igre koju koristi više od 3.000 profesora u školama u više od 40 zemalja. Pored toga što Minecraft stvara ogroman svet za istraživanje, pruža mogućnost za izgradnju različitih objekata i kopanja ruda koje se mogu koristiti za pravljenje različitih predmeta, igra je brzo dobila priznanje za svoj obrazovni potencijal nudeći deci upečatljiv način učenja o arhitekturi, poljoprivredi i obnovljivim izvorima. Minecraft se koristi za učenje u različitim oblastima, od kodiranja do fizike.

 

Izvor:
CultureTechTheGuardian

Podeli ovu objavu sa prijateljima...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Facebook komentari