Minecraft kao Lego simulator

Mnogi su upoređivali Minecraft sa dečijim kockama za igranje i nazivali ga virtuelnim Lego simulatorom. Zahvaljujući njegovim vernim fanovima i igračima – sada postoji i paket tekstura koji Minecraftu daju izgled kao da je izašao iz Lego sveta.

Paket MineBricks pretvara većinu Minecraft blokova, predmeta i mobova u još kockastiju verziju i čak im daje i karakterističan zvuk kliktanja Lego kocki prilikom postavljanja ili ukljanjanja objekata.
Mi smo isprobali ovaj paket modova i oduševljeni smo! Posebno smo impresionirani sitnim detaljima u dizajnu svakog bloka koji ne izgledaju kao jedan blok već kao više spojenih kockica dajući im složeniji i realniji izgled pravih Lego kreacija.

Međutim, ovo nije zvanični licencirani paket, i iako MineBricks ni u jednom trenutku nije upotrebio reč “Lego”, postoji bojazan da bi poznati proizvođač igračaka mogao u nekom trenutku da traži da se ovaj projekat ukine. Za slučaj da se tako nešto ipak desi, najbolje bi bilo što pre posetiti MineBricks stranicu i preuzeti svoju kopiju koji ćete moći zauvek da zadržite.

Kako učiniti da Minecraft svet izgleda kao Lego?

Instaliranje paketa tekstura nije tako teško kao što zvuči, potrebno je ispratiti nekoliko jednostavnih koraka i spremni smo da uplovimo u kockaste avanture sa našim prijateljima.

Prvo što je potrebno imati jeste instalirana Minecraft Java verzija na računaru. To nažalost znači da oni koji igraju Minecraft na konzoli ili imaju verziju igre koja je kompatibilna sa više platfomi ne mogu igrati sa ovim paketom tekstura.
Sledeći korak je preuzimanje paketa sa MineBricks stranice. U ponudi su besplatne verzije sa rezolucijom od 128, odnosno 256 piksela, kao i verzije od 512 piksela koja košta 2$ i od 1024 piksela koja košta 5$. Bez obzira na odabranu verziju, sledeći korak je isti.

Pošto paket tekstura ne radi na novijim verzijama Minecraft igre, neophodno je prvo instalirati verziju 1.16. To znači da će neke karakteristike iz poslednje verzije biti izgubljene ali u svakom trenutku se možemo vratiti na noviju verziju.
Za instaliranje verzije 1.16 potrebno je otvoriti Minecraft Launcher i na “Installation” tabu koji se nalazi u vrhu prozora izabrati opciju “New Installation” a pod dostupnim verzijama (Versions) izabrati 1.16, zatim upisati ime sveta i kliknuti na “Create“.

Poslednji korak jeste instaliranje MineBricks paketa tako što ćemo u Minecraft Launcheru pokrenuti 1.16 verziju igre, u glavnom meniju biramo “Options” pa “Resource Packs…” a zatim “Open Resource Pack Folder“. Mišem prevučemo i dodamo .zip fajl sa teksturama u folder “resourcepacks” pa kliknemo na “Done“.
Ponovo kliknemo na “Resource Packs…“, odaberemo naš novi paket koji će se pojaviti u levom prozoru i kliknemo na “Done“.

Ovime smo uspešno učitali paket sa teksturama i možemo da pokrenemo igru i uživamo u njenom novom izgledu.

Izvor: Tech Radar

Show CommentsClose Comments

Leave a comment