Minecraft i dalje najprodavanija video igra svih vremena (i to nije ni blizu)

Objavljeno tokom Minecraft Live 2023, izuzetno popularna igra za preživljavanje i izradu Mojanga sada je prodala preko 300 miliona kopija širom sveta od svog prvobitnog izlaska 2009. godine.

Minecraft Live 2023, zvanična i godišnja Minecraft konferencija koju organizuju Microsoft i Mojang, održana je 15. oktobra i predstavila je najave novih funkcija, verzija, crossover DLC-ove i još mnogo toga. Tokom događaja, Mojang je podsetio ljude da će Minecraft sledeće godine proslaviti 15. godišnjicu. Nakon gotovo 15 godina, blokovska igra za preživljavanje preneta je na gotovo svaku platformu na Zemlji i videla je brojne spin-off igre. Zato nije iznenađujuće što se Minecraft odlično prodaje. Ali Mojang je potvrdio da je nedavno postigao ogroman uspeh.

Prema Mojangu, Minecraft je nedavno dostigao teško pojmljiv broj od 300 miliona prodatih kopija. To je mnogo cigli, blokova i krampova! Na osnovu dostupnih podataka o prodaji, Minecraft je daleko i najprodavanija igra svih vremena.

Da bismo stavili taj ogroman broj u perspektivu, Grand Theft Auto V prodao je samo 185 miliona kopija od svog izlaska 2012. godine. Mario Kart 8, jedna od najprodavanijih Nintendo igara ikada, prodao je 63 miliona kopija na Switchu i Wii konzolama. Dakle, prodaja Minecrafta od 300 miliona je impresivan broj, koji je malo verovatno da će biti oboren bilo kada uskoro. Pa, dok Minecraft jednog dana ne dostigne 350 miliona.

Podeli objavu

Čitaj još