Minecraft Earth prestaje sa radom u Junu

Mojang je u svom blog tekstu najavio kraj rada Minecraft Earth izdanja, otkrivajući da su u poslednjem ažuriranju igre uklonjene transakcije pravim novcem što je smanjilo troškove i vreme izrade predmeta u igri.

Glavni razlog ukidanja igre je trenutna Covid-19 pandemija.

Minecraft Earth se zasniva na slobodnom kretanju i zajedničkoj igri – dve stvari koje su postale gotovo nemoguće u trenutnoj globalnoj situaciji. Kao rezultat toga, Mojang je doneo tešku odluku da preraspodeli resurse u druge oblasti koje će povećati vrednost Minecrafta, i da prekine podršku za Minecraft Earth u junu 2021.

Svi igrači koji su obavili kupovinu u igri će dobiti besplatnu kopiju Minecraft Bedrock verzije. Pored toga, igrači koji su imali plaćenu “ruby” valutu će u zamenu dobiti “Minepoints” valutu, koja se koristi u trgovanju na Minecraft Marketplace kao i prilikom kreiranja likova.

Od 30. juna, igra više neće moći da se igra i podaci o igračima će biti obrisani.

„Želimo da iskoristimo trenutak da se zahvalimo svim igračima i kreatorima koji prave nove avanture, mobove i besplatne predmete u igri u kojima uživa cela zajednica dok finaliziramo vremenski okvir za završetak igre“, izjavio je Mojang.

„Vaše povratne informacije i kreacije dovele su ovu igru na potpuno drugačiji nivo, od standardnih izazova u izgradnji koje ste apsolutno razbili do neverovatnih verzija koje ste podelili na društvenim mrežama. Večno smo zahvalni na neverovatnom talentu u Minecraft zajednici. Ovo nije bila laka odluka i činimo sve što možemo da vam omogućimo da izvučete maksimum iz igre pre njenog završetka.”

Igra je lansirana 12. novembra 2019. i u početku je izazvala nalet interesovanja, sa 1,4 miliona preuzimanja u prvoj nedelji.

Izvor: MCV UK

Podeli objavu

Čitaj još