Minecraft Earth je sada dostupan u Americi

Nakon što je nedavno objavljen u Velikoj Britaniji, Australiji i nekolicini drugih zemalja, Minecraft Earth je sada dostupan i u Sjedinjenim Američkim Državama. S obzirom na to da je u pitanju raniji pristup, treba imati razumevanja za eventualne greške i malo lošiji kvalitet rada.

Aplikacija se može preuzeti i za iOS i za Android operativne sisteme, a kada je pokrenemo moći ćemo da istražujemo stvarni svet kroz oči Minecrafta, slično kao što smo mogli da skupljamo Pokemon Go čudovišta na putu do škole ili posla.

Minecraft Earth je već neko vreme dostupan u određenim regionima, na primer u Velikoj Britaniji i delovima Evrope, ali je i na ovim lokacijama u pitanju raniji pristup igri. Tim koji stoji iza Minecraft Earth-a rekao je da je u planu stalno proširivanje igre, tako da bi “potpuno izdanje” moglo biti dostupno u svim regionima u bliskoj budućnosti.

To malo podseća na razvoj originalne Minecraft igre, kojoj je trebalo dve godine da se promeni od ranog pristupa do potpunog izdanja.

Svet pun građevina

Umesto da skupljamo stvorenja kao što smo to radili u Pokemon Go igri, u Minecraft Earth izdanju ćemo skupljati resurse dok šetamo naokolo i koristiti ih za pravljenje stvari koje ćemo moći da vidimo smeštene u stvarnom svetu gledajući kroz kameru našeg mobilnog telefona. Moći ćemo čak i da gradimo zajedničke građevine sa drugim Minecraft Earth igračima.

Postoje mnogi delovi sveta u kojima Minecraft Earth još uvek nije dostupan, ali bi trebalo da se pojavi u narednim nedeljama. Ostaje još da se vidi da li će Minecraft zaokupiti maštu svojih korisnika onako kako je to svojevremeno učinio Pokemon Go. Pošto je Minecraft Earth dostupan na više mesta, svakako ima više mogućnosti da bude popularan, a i besplatan je za igranje tako da nema razloga da se ne preuzme i krene sa istraživanjem i kopanjem.

Izvor: Tech Radar

Show CommentsClose Comments

Leave a comment