Minecraft 1.9 pred-verzija

Borbena verzija je predstojeća bitna Minecraft verzija koja će prema nekim očekivanjima pored redovnih sitnih promena i dodataka, značajno promeniti sistem borbe. Zvanično ime ove verzije je 1. aprila 2015. godine otkrio član Reddit zajednice, 3dDeters, koji je pronašao QR kod sakriven u snežnim šarama.

Rad na Combat verziji je započet čak mesec dana pre objavljivanja Bountiful verzije, i traje više od 570 dana, što je više nego dvaput duže u odnosu na period razvoja 1.8 verzije.
Ovo čini 2015. godinu prvom godinom u kojoj nije objavljeno nijedno veće ažuriranje igre. Prva pred-verzija je objavljena samo dan nakon objave 1.8.8 a ukupno ih je bilo čak 56, što predstavlja još jednu rekordnu brojku.

Odgovor na najvažnije pitanje koje svi postavljaju je: 25. februar. Dakle, nova verzija stiže za manje od 3 dana.

Značajne promene:

Ispravljene greške


Povećana izdržljivost štitova

Dodato 34.7% više uzbuđenja povodom izlaska 1.9 verzije!

Dosta je bilo čekanja, vreme je da se igramo! Minecraft 1.9 stiže za 3, 2, 1…

Izvor: Mojang, Minecraft Gamepedia

Ukoliko želite da isprobate pred-verzije otvorite launcher i kliknite na “New Profile”. Nazovite profil “snapshots” ili “pred-verzije” i označite kućicu “Enable experimental development snapshots” da biste omogućili ove eksperimentalne verzije, a zatim sačuvajte. Da biste se vratili na normalnu verziju, u padajućem meniju dole levo izaberite željenu.
Pred-verzije mogu da pokvare trenutni svet, pa savetujemo da prethodno napravite rezervnu kopiju (backup) i/ili da pokrenete igru u drugom folderu (ne u folderu glavnog sveta).

Za kraj vas podsećamo da prijavite sve greške koje primetite na bugs.mojang.com jer je to jedini način da one budu ispravljene u narednoj verziji.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment