Minecraft 1.19: Sve što znamo o novom “Wild Update”

Evo šta znamo o datumu izlaska Minecraft 1.19 verzije nazvane “Wild Update” koja će sadržati nove žabe, šume mangrova, blokove blata i još mnogo toga.

Mojang je nedavno najavio sledeće veliko ažuriranje verzije za Minecraft, i ono je puno novih blokova, bioma i mobova. Ovog puta, Mojang je fokusiran na dve vrste “divljeg”: novi biomi na otvorenom i neke ekstra strašne avanture u mraku. Nova varijanta močvarnog bioma donosi visoka, divlja stabla mangrova, dok će biom “Deep Dark” biti prilično zastrašujući.

Iako “Wild Update” stiže tek sledeće godine, već znamo neke od novih glavnih dodataka iz onoga što je Mojang podelio tokom Minecraft Live 2021.

Minecraft 1.19 će biti objavljen 2022. godine ali je tačan datum još uvek nepoznat. Imajući u vidu da je druga polovina “Caves & Cliffs” ažuriranja objavljena tek nedavno, u novembru 2021. godine, čini se da “Wild” ažuriranje neće stići sve do druge polovine ili čak kraja 2022. godine.

Ono što je za sada poznato jeste da nas u novoj verziji čekaju

  • žabe i punoglavci
  • neprijateljski mob Warden
  • blato i cigle od blata
  • čamci sa kovčezima
  • močvare sa drvećem mangrova, nova vrsta drveta i drvenih dekoracija
  • Sculk Sensor i Sculk Catalyst blokovi

Jedan od najstariji Minecraft bioma konačno dobija novu varijantu. Novi biom “Mangrove Swamp” će biti pun visokih stabala mangrova, blokova blata i novih vrsta žaba.
Drveće mangrova će, kao i ostalo močvarno drveće, imati lozu koja se spušta sa krošnji, a korenje će biti veliko i izuvijano tako da se može proći i plivati ispod njega. Ono što je posebno zanimljivo jeste da se ovo drvo može posaditi i na kopnu i u vodi.
To takođe znači da ćemo imati novu vrstu drveta od kojih ćemo praviti daske, vrata, ograde i druge predmete od drveta.

Zemlja u novom biomu neće biti sastavljena od zemljanih blokova, već od blokova blata. Blato ćemo moći da napravimo tako što ćemo baciti flašu vode na blok zemlje, a od blata ćemo moći da pravimo i blatnjave cigle. Stavljanjem bloka blata na novi kameni blok iz bioma “Dripstone Cave” moći ćemo da osušimo blato i pretvorimo ga u glinu. Zvuči super, zar ne?

Spomenuli smo i žabe. Za razliku od drugih mobova životinja čiji mladunci izgledaju kao odrasle jedinke samo malo manje – žabe će imati punoglavce. Kao i aksolotli, i punoglavci se mogu nositi u kofi sa vodom i tako preneti na drugo mesto i u novo stanište. Žabe će postojati u tri varijante: močvarne, snežne i tropske, a punoglavci će odrasti u odraslu žabu na osnovu bioma u kom se nalaze u trenutku odrastanja.

Allay

Allay je novi pomoćnik koga su izabrali igrači tokom ovogodišnjeg Minecraft Live glasanja. Allay je veoma slatko leteće plavo stvorenje koje voli da skuplja stvari. Ako mu date određeni predmet, on će zgrabiti slične stvari u blizini i doneti vam.
Allay takođe voli i muziku, pa tako možemo da koristimo muzički blok da bismo mu zadali drugu lokaciju za ispuštanje predmeta.

Iako je prvobitno bilo planirano za 1.18 verziju, predstavljanje opasnog moba Warden je odloženo za novu “Wild” verziju.

Warden

Biom “Dark Deep” koji smo već videli ranije, će biti dodatno proširen. Mojang je odradio ozbiljan posao i ovaj biom sada izgleda mnogo strašnije nego pre. Novi blok “Sculk Shrieker” će emitovati vrišteći zvuk kada se aktivira i baciti mračni efekat na okolinu. Najbolje bi bilo što pre pobeći od tog bloka, jer glasna buka može privući Wardena. Takođe, treba obratiti pažnju na “Sculk Catalyst” blokove jer će, kad neprijatelj umre u blizini, pretvoriti zemlju u “Sculk” blokove koji igraču daju “experience” kada se kopaju.

Takođe, još jedna novina u “Deep Dark” biomu su velike drevne gradske strukture koje se mogu pronaći u dubokom mraku. Mojang je nagovestio da u centru svakog drevnog grada postoji struktura koja može kriti neke tajne.

Izvor: PC Gamer

Podeli objavu

Čitaj još