Minecraft zanimljivosti

Minecraft zanimljivosti
  • 28
    Sep

Minecraft zanimljivosti

Prva verzija Minecraft igre je napravljena za samo šest dana
2009. godine, švedski programer i dizajner Markus Person (poznatiji kao Notch) je za predstavljanje svoje firme Mojang AB krenuo da pravi igru koja će omogućiti slobodno razgledanje virtuelnog sveta. Person je ovaj projekat započeo 10. maja 2009. godine, a sa postepenim izmenama i dopunama je završio već 16. maja, pa je tako alfa verzija Minecrafta ugledala svetlost već sledećeg dana.

Igra se smatrala nezavršenom dve godine
Nakon što je omogućio igranje Minecrafta na računaru, Mojang je periodično ažurirao i doterivao igru. Tek 18. novembra 2011. godine igra je dobila svoj potpuni izgled i smatralo se da je tad završena.

Prvobitno ime je bilo mnogo direktnije
Kada je Person objavio svoj projekat, on je nosio ime “Cave Game”. Kasnije je to ime promenjeno u “Minecraft: Order of the Stone”, i konačno u ime koje svi znamo “Minecraft”.

Minecraft je inspirisan drugim igrama
Markus Person je izjavio da je inspiraciju i ideje za Minecraft našao u igrama “Dwarf Fortress”, “Dungeon Keeper” i “RollerCoaster Tycoon”, a najveći uticaj imala je “Infiniminer”, čiji je estetski šarm Person hteo da ukombinuje sa RPG stilom igre.

Slava igre se krije u besplatnom reklamiranju
Prema istraživanju Aleksa Levita, studenta doktorskih studija u školi za komunikaciju, trećina prvobitnih korisnika Minecrafta je za igru čulo od svojih prijatelja, a druga trećina je igru otkrila putem YouTube snimaka.

Povremeno, igra zaboravi svoje ime
Jednom u 10.000 pokretanja igre, uvodni prikaz će napraviti pravopisnu grešku i zameniti slova E i C, ispujući ime igre kao “Minceraft”.

Svideo ti se ovaj tekst i želiš da vidiš nastavak?
Produži na Minecraft zanimljivosti 2, a zatim na Minecraft zanimljivosti 3.

Izvor:
Mental Floss, TechnoBuffalo, NewZoo, Develop

Podeli ovu objavu sa prijateljima...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Facebook komentari